• slider1
 • Ambulante begeleiding

  ZAB (Zekere Basis ambulante begeleiding).

  Zekere Basis  Ambulante Begeleiding (ZAB) levert in allerlei plaatsen in de regio Twente ondersteuning aan zelfstandig wonende cliënten. De inhoud en hoeveelheid van de ondersteuning is afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de cliënt en verschilt van 1 maal in de 14 dagen tot meerdere keren per week.

  Woningen, appartementen of kamers

  De meeste cliënten huren zelf een woonruimte van de woningbouwvereniging. Er zijn ook een aantal cliënten die een woning (trainingshuizen)van Zekere Basis wonen, alleen of met twee a drie andere cliënten die ieder een eigen kamer huren en keuken en sanitair delen. Wanneer een cliënt een woonruimte via Zekere Basis gaat huren, gaat dat via de normale aanmeldprocedure van de Zekere Basis . Wij raden in deze situatie cliënten aan zich tijdig aan te melden, omdat de toewijzing van woonruimte enige tijd kan duren.

  Voor wie?

  De doelgroep bestaat uit jongens en meisjes met een licht verstandelijke beperking vaak in combinatie met complexe problemen van uiteenlopende aard. Cliënten willen over het algemeen zelf niet met de doelgroep ‘verstandelijk beperkt’ geassocieerd worden. Hun wens is volwaardig en op eigen wijze deel te nemen aan de maatschappij. De problemen die zij hierbij ondervinden zijn meestal niet eenvoudig op te lossen. Vaak kunnen cliënten geen concrete hulpvraag stellen. Gedurende het proces van begeleiding wordt duidelijk waar zij tegenaan lopen bij het deelnemen aan het maatschappelijke verkeer. De begeleidingsstijl is erop gericht, de cliënten die ondersteuning te geven die nodig is, om hen tevreden te laten zijn met het eigen bestaan.

  Ondersteuning

  Het ZAB team bieden ondersteuning bij zelfstandig wonen. De begeleiders hebben veelal tenminste wekelijks contact met de cliënt op zijn/haar huisadres. De inhoud en hoeveelheid van ondersteuning is afhankelijk van de vraag en de daaraan verbonden indicatie. Begeleiders komen op afspraak. Elke cliënt heeft een of twee eigen begeleider(s).

  Werk en arbeidstraining

  Cliënten werken bij een sociale werkplaats of hebben een betaalde baan in het vrije bedrijf al of niet met ondersteuning van een traject begeleider van Zekere basis of een reïntegratiebureau vanuit het UWV. Er zijn ook cliënten die gebruik maken van onze arbeidstraining, of dagbestedingsplekken in de regio of vrijwilligerswerk doen.

  Contactgegevens

  Zorgorganisatie Zekere Basis
  Lonnekerveldweg 30
  7524 PP Enschede

  E-mail: ccarels@zekerebasis.nl
  Tel: 053-4307028